top of page
  • איך להכין מחמצת (שאור) טבעית לבד בבית ?
    בשביל להכין לבד בבית מחמצת (שאור) טבעית כל מה שאתם צריכים: קמח, מים, משקל, צנצנת ומזלג. בבלוג שלי ישנו מדריך מפורט בנושא - למדריך המלא לחצו כאן
  • כמה מחמצת (שאור) נדרש להכין עבור קילו קמח ?
    אפשר להשתמש ב % מאוד נמוך של מחמצת (שאור) ביחס לקילו קמח למשל 1%. אפשר להשתמש ב % מאוד גבוה של מחמצת (שאור) ביחס לקילו קמח למשל 50%. ככל ש % המחמצת ביחס למשקל הקמח הוא נמוך קצב התהליך של תסיסה ותפיחת הבצק יהיה איטי יותר. ככל ש % המחמצת ביחס למשקל הקמח יהיה גבוה קצת התהליך של תסיסה ותפיחת הבצק יהיה גבוה יותר. זה נתון לשיקול דעתכם האישית בלבד.
  • מאיזה סוג של קמח אפשר להכין מחמצת (שאור) ?
    מחמצת (שאור) ניתן להכין מכל סוג של קמח שאתם רוצים, בהחלט ניתן וגם רצוי להכין מחמצת (שאור) מקמחים ללא גלוטן. סוגי הקמחים שניתן להשתמש בהם למשל: קמח לבן, קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין לבן, קמח חיטה מלאה, קמח שיפון מלא, קמח דורום, קמח טף, קמח קמוט, קמח אנייקורן, קמח מניטובה, קמח תירס, קמח שעורה ועוד ועוד.
  • איך לתחזק את המחמצת (שאור) שלי ?
    אני ממליצה לרענן את המחמצת (שאור) שלכם כשאתם מזהים שהיא רעבה. בבלוג שלי יש תשובה מפורטת יותר בנושא, תוכלו לקרוא כאן.
  • כמה מחמצת (שאור) מומלץ להחזיק באופן שטוף ?
    אני ממליצה להחזיק בערך כ- 40 גרם מחמצת (שאור), אפשר להחזיק כמות גדולה יותר ואפשר להחזיק גם רק 10 גרם. בסופו של דבר זה החלטה אישית של כל אחד מכם.
  • איפה לשמור את המחמצת (שאור) שלי במקרר או מחוץ למקרר ?
    אחלק את התשובה שלי ל-2: 1. אם אנחנו נמצאים בתהליך של הכנת מחמצת (שאור) מ"בראשית", אני ממליצה להשאיר אותה בחוץ במידה והיא רעבה או שהריח שלה לא נעים אז לזרוק את רוב המחמצת ולהאכיל ביחס של 1:2:2. 2. אם אנחנו נמצאים בתהליך תחזוקה שוטף של המחמצת (שאור) שלנו, כלומר יש לנו מחמצת פעילה ואנחנו אופים איתה אז אפשר להחזיק את המחמצת במקרר ואפשר להחזיק את המחמצת מחוץ למקרר זה נתון לשיקול דעתכם. יש לקחת בחשבון שמחמצת (שאור) שנמצאת מחוץ למקרר דורשת תחזוקה שוטפת יותר מאשר מחמצת שנמצאת במקרר.
  • מבחן ה"ציפה" האם הוא מעיד על כך שהמחמצת (שאור) מוכנה להיכנס לבצק?"
    לא. תלוי באיזה שלב נבדקת הציפה של המחמצת (שאור), זה תלוי בהידרציה של המחמצת (שאור), זה תלוי בסוג הקמח. אני לא ממליצה בכלל להשתמש במבחן הציפה, הוא יותר מטעה מאשר עוזר. ממליצה מאוד ללמוד ולהכיר את המחמצת (שאור) האישית שלכם.
  • יש לי מחמצת (שאור) מקמח לבן ואני רוצה שהיא תהיה מקמח כוסמין מלא האם אפשר?
    אחת השאלות הכי נפוצות היא: האם אפשר להפוך מחמצת (שאור) שמבוססת על סוג קמח אחד למחמצת שתהיה מבוסססת על סוג קמח אחר ? אז התשובה היא כן, אין שום בעיה. איך עושים את זה? מאוד פשוט לוקחים 5 גרם מהמחמצת (שאור) שיש לכם ומעבירים אותה לצנצנת חדשה ומתחילים להאכיל את המחמצת בסוג הקמח החדש שאתם רוצים. אני ממליצה על האכלה ורענון של מספר פעמים על מנת לקבל מחמצת חדשה שמבוססת על סוג הקמח החדש.
  • טיפים נוספים
    לטיפים נוספים שלי לתחזוקה כללית של מחמצת (שאור) ניתן לקרוא >> כאן.
bottom of page